Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2018 17:49 - Корнелия Нинова напусна възмутена след изказване на Цветанов! Ще сезира съда в Страсбург
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1009 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.03.2018 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Напрежението на заседанието на двете парламентарни комисии расте
 

Вторият в ГЕРБ заяви, че най-вероятно хора от опозицията стоят зад закупуването на ЧЕЗ

 

 

Напрежението в парламента ескалира. Лидерът на БСП Корнелия Нинова напусна възмутена съвместното заседание на две парламентарни комсии по скандала с ЧЕЗ след изказване на Цветан Цветанов.

 

Вторият в ГЕРБ заяви, че най-вероятно хора от опозицията стоят зад закупуването на ЧЕЗ. Това от своя страна доведе до ескалиране на страстите и лидерката на БСП Корнелия Нинова скочи много остро.

"Кажете кого защитава БСП. Когато в българския парламент се произнасят присъди, няма да останем в тази зала", скочи Корнелия Нинова. И заплаши, че ще подаде сигнал в съда в Страсбург.

"Чий интерес защитаваме? Ще ви осъдим! Искаме поименно кой са гадовете, които искат да свалят правителството? Иначе няма да останем повече в тази зала. Няма да търпим", отсече Нинова и излезе от залата.

По-рано Цветанов каза:  „Това, което чухме от политиците е както винаги да изместим темата - една чисто търговска сделка я превърнахме в политически проблем!“

"Никой днес не си даде отговор защо водим този дебат. Ако през 2002 - 2004 г., когато са се водели разговорите, БСП са участвали във взимането на политическите решения, сега нямаше да имаме проблем. Защото 2004 г., когато се взима решението за приватизация на тези 7 дружества. Умишлено бездействие да се защити националният интерес. Към стремежа да изкупим тези дружества, от БСП заявиха, че приватизацията на ЕРП-та е било грешка, но обратното изкупуване от дружествата е било невъзможно, защото нямало ресурс", продължи зам.-шефът на ГЕРБ.

 

И се обърна към социалистите в парламентарната зала: "Уважеми колеги от БСП, защо сделката на ЧЕЗ, която се извършва в друга държава, вие превръщате в политически проблем. Това, което водим днес, което водим като политически дебат, ни навежда на мисълта дали опозицията не обслужва интересите на някой от кандидатите!"

 

 
Цветанов към БСП: Дали не обслужвате някой от кандидатите за ЧЕЗ?
 

Скандал в парламента по време на изслушванто на Гинка Върбакова

 

Лидерът на социалистите напусна демонстративно заседанието с думите: Тези обвинения, които ръсите постоянно, отново ще ви заведат в Страсбург

 

 

Дали днес опозицията не обслужва някой от кандидатите, които тогава са участвали в това съревнование за ЧЕЗ. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите.

 

„Това, което чухме от политиците е както винаги да изместим темата - една чисто търговска сделка я превърнахме в политически проблем“, коментира той. „Никой днес не си даде отговор защо водим този дебат. Нямаше да го водим, ако 2002-2004 година, когато са се водили разговори и са се взимали решения, в които БСП са участвали и не са се противопоставили“, коментира Цветан Цветанов.

 

„През 2004 година при извършването на приватизацията се приватизираха 67%. При оставането на тези 33% някой може ли да каже каква е защитата на държавата- умишлено бездействие или умисъл да загубим националния си интерес“, попита шефът на депутатите на ГЕРБ.

„Колеги от БСП - защо не защитихте интереса, когато имахте възможност. Искате да превърнете една сделка, която се случва в Чехия, в политически проблем“, изтъкна Цветан Цветанов.

 

Веднага след изказването, думата взе председателят на БСП Корнелия Нинова. „Искаме поименно да кажете кого защитава БСП“, заяви разгневена тя. „ Тези обвинения, които ръсите постоянно, отново ще ви заведат в Страсбург“, заяви тя. „Искаме да кажете кои са гадовете, които искат да свалят правителството“, изтъкна лидерът на БСП. „Когато се произнасят присъди в парламента, няма да останем повече в залата, да носим отговорност за грешките ви, няма да търпим“, посочи Корнелия Нинова.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819487
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565